www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2015

Bob Dylan & Band spelar på Stockholm Waterfront Festival 5 oktober.

Av Waxmann - 5 oktober 2015 12:28

En musikalisk gigant har anlänt till Stockholm för 3 spelningar på 3 dagar:Robert Allen Zimmerman aka Mr Bob Fitz aka Bob Dylan !

Ska du gå på någon av konserterna? Skriv gärna en kommentar här om du besökt konserten.

Sjäv hade jag gärna gått om ekonomin och tiden tillåtit.

En av många låtar med Bob Dylan som sitter som smäck. Låten handlar om den tid då Bob bodde i Greenwich Village, West 4th street och beskriver hans syn på det s.k plastfolket !!

1992: Bob firar 30 år som artist och på scenen idell stora rockartister av rang/betydelse,som:George Harrison,Neil Young,Roger McGuinn,Eric Clapton,Tom Petty m.fl

Detta är ju en tidlöst bra version av "My back pages".


Welcome to Stockholm Mr Bob Fitz !


#bobdylan #stockholmwaterfestival #neilyoung #georgeharrison #ericclapton 

 
 
Göran

Göran

5 oktober 2015 20:36

Jag har ett lite kluvet förhållande till BD. Älskar en del han gjort men inte allt. Rekommenderar en lyssning på jättelånga men underbara "Desolation row" från 60-talets senare del. Fast fråga mig inte VARFÖR jag gillar den för jag kan inte riktigt förstå vad den handlar om.
Men NÅT har den...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Waxmann

5 oktober 2015 22:10

Jag är nog som du, tycker inte om allt,ex.vis hans religiösa släpp tilltalade mig inte.
Låten du undrade över har ju något riktigt mörkt över sig och det är en sann historia.

"The opening lines of this song ("They're selling postcards of the hanging, they're painting the passports brown...") refer to three men who were in town with the circus and were accused of raping a girl in Duluth, Minnesota. On June 15, 1920, a mob broke them out of jail and lynched them. Postcards with pictures of the hanging were sold as souvenirs. Dylan's father, Abraham Zimmerman, was 8 years old and living in Duluth at the time of the hangings."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Torsdag 14 nov 14:25


     Så rätt hon hade,den kloka Golda Meir   

Av Waxmann - Fredag 1 nov 11:53


   Torgny Segerstedt d.ä.   Den 1 november 1876 föds Torgny Segerstedt, som är en av de tydligaste antinazisterna i svensk press under andra världskriget och hatad i Berlin. Han är chefredaktör för Göteborgs Handelsoch Sjöfartstidning, so...

Av Waxmann - Fredag 1 nov 10:58

  Kan inte låta bli att lägga ut denna krönika av Björn Samuelsson, Östra Småland, där jag tycker han träffar mitt i prick.Att (SD) folk och f.d. misslyckade (SD) politiker tycker denna krönika handlar om hat ser jag som en eloge till Björns Samue...

Av Waxmann - Torsdag 31 okt 21:56

I måndag's så stannade min mobil och min dator. Vet ej varför mer än att en tekniker,"expert", varit här och det kostade mig min julafton ! Men istället för att göra det han lpvade så stannade min ena Imac och den andra,jag fått i present,den fick ha...

Av Waxmann - Torsdag 24 okt 16:30


  Denna händelse ska ju polisen stötta istället för att anmäla ? Kvinnorna vill ju att polisen måste prioritera brott mot kvinnor mer och en dylik manifestation leder ju förhoppningsvis till att polisledningen inser allvaret i detta. Som skribenten...


Jag är pappa, musiker, sjöman, elefantskötare, pacifist, boxare, socionom och socialdemokrat.

Att vara socialdemokrat är inte svårt,det är bara att hålla sig till sanningen.

Donera

  

Donera gärna en slant till bloggen om du tycker om den. En blogg som kostar att driva.Tyvärr kostar det också mycket att vara sjuk.Vill du hjälpa mig vore jag tacksam.

Swisha till nummer 0721599220.

Tack

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se