www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 13 december 2015

Sex ska vara skönt.

Av Waxmann - 13 december 2015 06:45

  

Tjejer och killar ska aldrig behöva ha sex mot sin vilja och vi vuxna har ett ansvar för att minimera det.När jag var ung hade man sex för att det var skönt och båda ville! Idag är unga,både killar och tjejer, ofta bundna på ett helt annat sätt av sin omgivning och alla "måsten", krav, dogmer m.m till att ha sex mot sin vilja.Den sexuella kulturen ser helt annorlunda ut idag,tycker jag, både på gott o ont. Det finns mycket att göra inom den preventiva sexualundervisningen. Informationen kan aldrig bli för mycket ! När jag jobbade åt RFSU i många år med sexualupplysning på skolorna, så var mycket nytt men ändå inte. 


Med den frihet vi har idag så är den grundläggande informationen jätteviktig för killar och tjejer i skolan.Tyvärr har denna informationsdel försvunnit en del, idag hänvisas unga till ungdomsmottagningarna men dit gå man kanske inte för att bli informerad om sex,det sköttes på ett mer naturligt sätt när det var förlagt till skolorna.


Ungdomar måste lära sig att sex är någonting fint mellan 2 människor där båda är införstådda med vad som sker och där båda gör det av fri vilja.


#rfsu  #sex

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Måndag 28 sept 10:09

I dag kan man läsa på SVT nyheter- "Nya uppgifter om ett stort hål i skrovet på Estonia, som sjönk för 26 år sedan, kommer fram i en ny dokumentärserie. Sverige, Finland och Estland ska nu gemensamt utvärdera de nya rönen, skriver länderna i ett ge...

Av Waxmann - Fredag 25 sept 23:15

Vad händer på Länsstyrelsen i Kalmar ?

Av Waxmann - Torsdag 24 sept 12:02

Jag tycker att Anders Lindberg idag på Aftonbladet återigen träffat rätt när han i sin ledare varnar för denna antismeit Oscar Sjösted från SD som är en riktigt obehaglig typ. Tack för den Anders _____________________________           ...

Av Waxmann - Onsdag 23 sept 00:30


Den 23 september 2001 grips den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak i Asmara. Han var delägare i tidningen Setit, som publicerade ett upprop om demokratiska reformer och som kritiserat president Afewerki. Isaak har sedan dess suttit fängslad ...

Av Waxmann - Tisdag 15 sept 15:23

   

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat. Jag skriver om mina egna åsikter,tankar om inget annat anges.

Donera

 

Donera gärna en slant till bloggen då den inte är gratis för mig. Jag är också sjuk och får inte den hjälp Kalmar kommun skulle kunna ge mig.

Swisha kan du göra till nummer 0704451886

Tack för ditt bidrag.

Jag skriver om

Politik, musik, djur, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

Walk with me   

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Vilket djur hör du ?

Länkar

Mina ämnen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se