www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 14 december 2015

"Layla" med Derek & the Dominos

Av Waxmann - 14 december 2015 04:45

"Layla" orginalet kommer från den legendariska dubbel LP'n  "Layla and Other Assorted Love Songs " med den legendarisk,kortlivade gruppen Derek & the Dominos. En genomgående mycket bra dubbel LP med hög klass på låtmaterialet och framförandet. En genomgående mycket bra produktion helt enkelt!

 

Låten skrevs ju av Eric Clapton men även den legendariska trumslagaren Jim Gordon bidrog. Jim gick ett mycket trragiskt öde till möte, vilket du kan läsa om via denna länk.Titta också på en del av dom artister han spelat in med! Detta är inte ankskit,om man får säga så!    

Länk: Jim Gordon  

 

Jim lirar,förut trummorna,det mycket smakfulla pianot i slutet(andra stycket) av låten. 

 

The piano piece at the end was edited on a few weeks later. Drummer Jim Gordon came up with it as a solo project and had to be convinced to use it on "Layla." Gordon was one of the most successful session drummers of the late 1960s and early 1970s, playing on many classic albums of the time. Sadly, in the mid 1970s, severe psychological problems began to manifest in Gordon's behavior. He complained of hearing voices, especially the voice of his mother. By the late '70s, Gordon's mental difficulties - later diagnosed as acute paranoid schizophrenia - had ruined his musical career. In 1983, Gordon brutally murdered his own mother using a claw hammer. The insanity defense having been narrowed in California, Gordon was convicted of second-degree murder in 1984 and sentenced to 16 years to life. If he ever gets out of jail, Gordon will have lots of money waiting for him as a result of his songwriting credit on this track.

 


Live versionen ovan är från Budokan,Japan,2009. Detta är nog den bästa live versionen av alla dom som finna på youtube,och det finns många versioner.Genomgående för dom flesta live versionermed Clapton är att låten liras alldeles för fort.Olika trummisar presterar olika,Steve Gadd är en trummis som lirat med  Eric under flera år men han är lite för mekanisk för min smak. Här ser vi dock Abraham Laboriel jr,som ju är trummis hos Paul McCartney sen många år tillbaka.Det är en "levande" trumslagare som spelar med hjärtat och kroppen och han gör det bra. He Schwäng ordentli ! ;-) 

 

Lite fakta om låten: This song is about George Harrison's wife, Pattie. She and Clapton began living together in 1974 and married in 1979. Clapton and Harrison remained good friends, with George playing at their wedding along with Paul McCartney and Ringo Starr. Clapton left her for actress Lory Del Santo (with whom he had his son, Conor) in 1985. In an article published in The Guardian December 13, 2008, Pattie said: "I wasn't so happy when Eric wrote 'Layla,' while I was still married to George. I felt I was being exposed. I was amazed and thrilled at the song - it was so passionate and devastatingly dramatic - but I wanted to hang on to my marriage. Eric made this public declaration of love. I resisted his attentions for a long time - I didn't want to leave my husband. But obviously when things got so excruciatingly bad for George and me it was the end of our relationship. We both had to move on. Layla was based on a book by a 12th-century Persian poet called Nizami about a man who is in love with an unobtainable woman. The song was fantastically painful and beautiful. After I married Eric we were invited out for an evening and he was sitting round playing his guitar while I was trying on dresses upstairs. I was taking so long and I was panicking about my hair, my clothes, everything, and I came downstairs expecting him to really berate me but he said, 'Listen to this!' In the time I had taken to get ready he had written "Wonderful Tonight."


  • I was a bit more hurt when Eric wrote Old Love (1989). The end of a relationship is a sad enough thing, but to then have Eric writing about it as well. It makes me more sad, I think, because I can't answer back."

#ericclapton #layla #derekandthedominoes

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Torsdag 14 nov 14:25


     Så rätt hon hade,den kloka Golda Meir   

Av Waxmann - Fredag 1 nov 11:53


   Torgny Segerstedt d.ä.   Den 1 november 1876 föds Torgny Segerstedt, som är en av de tydligaste antinazisterna i svensk press under andra världskriget och hatad i Berlin. Han är chefredaktör för Göteborgs Handelsoch Sjöfartstidning, so...

Av Waxmann - Fredag 1 nov 10:58

  Kan inte låta bli att lägga ut denna krönika av Björn Samuelsson, Östra Småland, där jag tycker han träffar mitt i prick.Att (SD) folk och f.d. misslyckade (SD) politiker tycker denna krönika handlar om hat ser jag som en eloge till Björns Samue...

Av Waxmann - Torsdag 31 okt 21:56

I måndag's så stannade min mobil och min dator. Vet ej varför mer än att en tekniker,"expert", varit här och det kostade mig min julafton ! Men istället för att göra det han lpvade så stannade min ena Imac och den andra,jag fått i present,den fick ha...

Av Waxmann - Torsdag 24 okt 16:30


  Denna händelse ska ju polisen stötta istället för att anmäla ? Kvinnorna vill ju att polisen måste prioritera brott mot kvinnor mer och en dylik manifestation leder ju förhoppningsvis till att polisledningen inser allvaret i detta. Som skribenten...


Jag är pappa, musiker, sjöman, elefantskötare, pacifist, boxare, socionom och socialdemokrat.

Att vara socialdemokrat är inte svårt,det är bara att hålla sig till sanningen.

Donera

  

Donera gärna en slant till bloggen om du tycker om den. En blogg som kostar att driva.Tyvärr kostar det också mycket att vara sjuk.Vill du hjälpa mig vore jag tacksam.

Swisha till nummer 0721599220.

Tack

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se