www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2016

George Harrison i Sverige med sällskap.

Av Waxmann - 21 augusti 2016 13:45

 

George och Gary i den svenska fjällvärlden.


Denna intervju gjorde jag tvåtusen...........


Intervju med Steffan Uppström: Bror till Tina Wright som är f.d fru till Gary Wright som tillsammans med George Harrison och en blond quinna(Olivia Arias:George var fortfarande gift med Patti Boyd)


MW:Kan du berätta för mig vad som hände!


SU:Tina kontaktade mig och bad mig att hitta något svenskt genuint boende i norra Sverige.Jag kontaktade då lite folk däruppe i .......... som fixade en gård och sen flög jag upp dom i mitt eget plan från .......... till ...........Sen var dom där i en vecka ungefär men tröttnade ganska fort måste jag säga!Sen flög jag upp och hämtade dom och åkte tillbaka till ........ och gick ner på .......... och åt en god middag, där bl.a hovmästaren kom fram och fick en autograf av George. Sen frågade jag George var han bodde någonstans och då sa han att han hade ett ”litet” slott i London med 20 rum som nunnor skötte om och:”Om du kommer till London nån gång så är det bara att du ringer och kommer och hälsar på”.Nu blev det aldrig så!


På vägen här hemma hos oss så hänger en guldskiva från ”Dreamweaver” som var en skiva som Gary Wright gjorde.Det är en guldskiva för mer än 500.000 sålda skivor från Warner Brothers.


MW:Din syster var alltså gift med Gary Wright ?

SU:Ja, men det var länge sen, nu har dom gått skilda vägar, men dom var gifta i många år.

Hon träffade ju Elvis Presley och massa andra kändisar när hon var i den där ”svängen”.


MW:Enligt dom artiklar jag har så var dom i .......... ungefär en vecka, stämmer det?

SU:Ja, jag vill minas att det var ungefär en vecka, max en vecka.Jag flög dom upp till en flygplats som hette ......... strax utanför...........Sen fixade jag så att vi blev hämtade av en taxi.


MW:Fanns det någon lokal kontakt som var med dom under den här veckan eller?

SU: Om dom hade nån lokal kontakt(hjälpreda) eller inte vet jag inget om, det ordnade dom ve så fall där själva(Tina Wright talade ju svenska)


MW:Sen bodde dom alltså vid en plats som heter ...........

SU:Jag kommer inte ihåg exakt men det var nån jag fick kontakt med på nån turistförening där uppe som hyrde ut stugor.Jag följde med dom dit så att dom kom fram rätt och sen var vi på en pizzarestaurang och efter det så flög jag hem ensam. Sen ringde dom mig efter ett antal dagar och ville komma ”ner” igen för dom tyckte det var ”lite” för kargt så då flög jag upp och hämtade dom.


MW:De var kul att du nämnde pizzerian............. för att denna journalist hade ju sett George vid detta tillfälle på denna pizzeria som heter .......... och fortfarande finns kvar vid ......... i .............

SU:Ja men det är sant, allt de där är sant!Sen tänkte jag bara säga att jag hade tänkt att åka och ”äta lunch” nån dag hos George i London eftersom jag var ofta i London vid den tiden men tyvärr blev det aldrig av.


MW:Vet du sen någonting om vad dom gjorde under den här veckan i ........? Enlig ett tidningsurklipp så satt dom på bakfickan till ........... varje kväll och beställde in sandwich och te i stora mängder och satt där till frampå småtimmarna.


SF:Det kan jag tyvär inte bekräfta eller demmentera!


MW:Vem kom med idén att dom skulle åka hit ?

SU: Ja det var min idé

MW:Men varför ville dom komma hit i det första skedeet, och var befann dom sig då någonstans, var dom i USA, eller ?

SU:Dom var i USA då och ville komma hit och hälsa på min familj ”och så där”, och hälsa på lite vänner.Sen ville dom se lita av Sverige också.


MW:Goa vänner var dom ju också eftersom Gary medvekat på många av George album-

SU:Ja , han var ju jättetrevlig och han och Olivia var ju inte gifta då, dom var ju förlovade när dom var här.(Anm:Här har SF nog missuppfattat det hela för George skilde sig 9 juni 1977 från Patti Boyd,men äktenskapet hade redan börjat knaka 1974, dock lärde George känna Olivia 1974 då hon jobbade som sekreterare på A&M records i Los Angeles)


MW:Det fanns ju en ju en journalist som var 21 år vid tillfället som satt med sin flickvän på pizzeria ..... och som såg GH med ett blont sällskap, vet du vem det kan ha varit ?

SU: Ja, vänta ett tag(Ropar på sin fru Lottie i bakgrunden som bekräftar att det var Olivia och hon hade en lila klänning med veck på tvären?)


MW:Ok, då, har du själv några personliga minnen av George?

SU:Näääe, jag träffade ju bara George när vi flög upp dit och sen när vi var ut på ............. som George bjöd ut oss på när vi kommit tillbaka till .............Dom bodde ju på .......... i .......... och efter att vi landat där for vi till .............Där kom servitör och hovmästare fram och fick autografer på servetter.


MW:Hur såg George ut vid den här tiden?Hade han skägg?

SU:Näääe, han hade bara mustasch och han var smal och snygg.Jag minns bara att jag skulle ta några bilder för jag är ju fotograf också och det hade ju blivit världens klipp.


Sen blir det mest lite tomprat,ostrukturerat fram å tebaks innan vi rundar av samtalet.


   

  Ett vykort George Harrison skickade från den svenska fjällvärlden till Nybro i Småland.#george harrison @george harrison  #thebeatles  @thebeatles  #garywright  @garywright 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Lördag 22 feb 00:15

Sophie Scholl Den 22 februari 1943 avrättas den 21-åriga Sophie Scholl med giljotin av Gestapo. Tillsammans med sin bror Hans har hon grundat den antinazistiska motståndsgruppen Vita rosen, som delat ut flygblad vid universitetet i München. När de...

Av Waxmann - Onsdag 19 feb 00:15


Karen Silkwood Den 19 februari 1946 föds Karen Silkwood. Som fackligt aktiv vid en kärnbränslefabrik i Oklahoma protesterar hon 1974 mot bristande säkerhet. Senare visar det sig att hon förgiftats av plutonium. Under mystiska omständigheter dö...

Av Waxmann - Söndag 16 feb 12:48

Idag vaknade jag till denna eminenta grupp och tänkte: Jag lägger ut en go låt på bloggen   Supertramp,en av dom absolut bästa progressiva grupperna från England,kanske den bästa! "Hängde" med Supertramp på Fattighuset i Sthlm när dom kom dit i j...

Av Waxmann - Torsdag 13 feb 11:07

I dag kan man läsa denna rubrik på SVT nyheter och det man beskriver är verkligen toppen av toppen av ett gigantiskt isberg! Visst påverkar det hela sjukvården uppifrån och nedåt, så tänker jag i alla fall.                        Du kan läsa SV...

Av Waxmann - Tisdag 11 feb 17:33


NMR ska demonstrera i Uppsala på arbetarnas dag den 1 Maj.Att polisen återigen ger nazisterna tillstånd att demonstrera och sedan går bredvid dom och "stöttar dom" är fullständigt obegripligt och fruktansvärt! Det borde inte vara möjligt men det är m...


Pappa, musiker, elefantskötare, busschaufför, socionom, älskare, människa med allt vad det innebär.

Donera

  

Donera gärna en slant till bloggen om du tycker om den.Vill du hjälpa mig vore jag tacksam.

Swisha då till nummer 0721599220.

Tack

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se