www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2019

Benno Mengarelli 1957-2019

Av Waxmann - 18 oktober 2019 16:07

Uppdaterad den 20 november, 2021 med bilder från Benno's grav då Per-Erik Hallin, Per-Fredrick "Peppe" Landelius och undertecknad besökte Benno's grav för att ta farväl. Detta skedde i samband med ett besök och en operation jag gjorde i Stockholm. Bilderna har jag lagt längst ner.


Väldigt tungt besked.Så mycket roligt jag upplevt med dig och NR. Att inte få höra din röst något mer känns tungt och att du aldrig kom ner till Kalmar. Du var en av dom bästa basisterna i din genre och det är det många basister som kan vittna om, basister som influerats av dig.

Jag känner mig mer tom nu än tidigare och mina hjärtevänner dukar under  allt oftare.Ensamheten och frånvaron av er blir mer påtaglig för varje år som går.

  


 

*********************************

Per-Erik Hallin, Peppe och jag tar farväl av Benno.

Peppe gick ju i sammaklass som Benno i högstadiet och kände ju honom sedan dess. Vi spelade också tillsammans tidigt 70-tal. Per-Erik Hallin är ju storebror till Gunnar Hallin som spelade i Neon Rose.

Per-Erik är ju en av Sveriges bästa och finaste musiker, kanske mest känd för att han var Elvis Presleys pianist under två års tid på 70-talet.

       

#NeonRose #basist #hårdrock #70-tal


 
 
Nalle Påhlsson

Nalle Påhlsson

Lördag 20 nov 21:55

Benno - Min största förebild som basist ! ♥️

http://www.nallepahlsson.com

Waxmann

Lördag 20 nov 23:14

Ja Nalle, jag vet du tyckte mycket om Benno och det var många som gjorde det. Jag lärde ju känna Benno också som människa och han var ju också en väldigt godhjärtad person som alltid var vänlig mot andra. Som trumslagare så tyckte jag ju mycket om Benno's spelstil och Benno "spelade bas", han spelade musik på basen, han var inte en enkel basist utan bidrog väldigt mycket med sitt bas spel.Benno saknade alla divalater, han kunde tala med vem som helst, som en vanlig människa, en kanonkille. Många är dom gånger han skulle komma ner hit till Kalmar men jobbet, företaget tvingade honom att jobba. Han är nu borta men hans minne är bestående och musiken finns ju kvar, filmsnuttarna, bilderna och många varma minnen.

Per-Erik Hallin, Peppe och jag var till Benno's grav i samband med en operation jag gjorde på Ersta Sjukhus. Det var vårt adjö till fine Benno. Talade med min trumkollega Thomas L. för ett par dagar sedan om Martin Cerha, basisten, som också gick alldeles för tidigt, 1993, och fick ju inte se den underbara tapping videon som färdigställdes bara några dagar efter Martins plötsliga död.
Benno och Martin kände ju varandra väl och var vänner, jobbade en tid tillsammans på Hagström på Drottninggatan. Som basister så representerade domju 2 helt olika stilar med det finkänsliga, nyfikenheten hade dom båda två.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Måndag 6 dec 01:00

33 år sedan, just idag,6 december 1988,som Roy plötsligt lämnade detta jordeliv. *************************** Bättre än så här kan det inte bli. Roy i sitt esse med idel legendariska pop & rock stars som Elvis Costello, Jackson Browne, Brue Spri...

Av Waxmann - Fredag 26 nov 17:17


Detta är SD i ett nötskal, anarki har rått i detta parti från dag 1. Här två helt olika uttalanden, bedömningar, från partiledaren och partisekreteraren i SD. SD fortsätter att tåga framåt och jag vill att svenska folket vaknar upp och ser faran...

Av Waxmann - Onsdag 24 nov 09:15


 

Av Waxmann - Lördag 20 nov 22:17

Frågan är vad som är mest smärtsamt idag. Det krig som nazisterna startade 1939, och som ledde till 55 miljoner människors död eller att nazismen fortfarande lever och växer runt om i världen ?   ...

Av Waxmann - Fredag 12 nov 09:27

Hans Eduard Szybilski  föddes 29 augusti 1907 i Elberfeld, Tyskland och mördades i Auschwitz 1943. ***** När jag den 9 november gjorde en inplanerad resa till Stockholm för att medverka vid en minnesafton över Novemperpogromen (Kristallnatten) i ...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, chaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialist (socialdemokrat) och det är enkelt, bara att hålla sig till sanningen.

Omröstning

Upplever du att pandemin är över ?
 JA
 NEJ

Sök

Jag skriver om

Politik, människor, djur, musik, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

*******************

       

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

How many people ..........


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se