www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 16 maj 2020

En händelse denna dag 1951, som gav arbetare rätt till längre semester.

Av Waxmann - Lördag 16 maj 11:41

 

16 maj,1951  

Den lagstadgade betalda semestern, som infördes i Sverige med två veckor per år 1938, förlängs enligt riksdagsbeslut till tre veckor per år. Ungdomar under 18 år har haft rätt till tre veckors semester sedan 1946, men nu blir det alltså en obligatorisk rättighet för alla anställda. 1963 förlängs semesterrätten till fyra veckor om året och 1978 till fem veckor, men det är hela tiden en miniminivå – företagen har rätt att ge sina anställda längre, men inte kortare, semester.


        

 
 
Göran

Göran

Lördag 16 maj 12:24

Tyvärr nämns detta alltför sällan. Om folk idag fattade hur hårt den tidens höger stred mot alla dessa reformer som man idag ser som självklara så kanske man inte vore lika benägna att rösta på extremister som KD eller SD. Mycket av välfärden har ju dessutom monterats ned vilket blivit mer tydligt med Coronapandemin. SÅ kanske, kanske kommer det nåt gott till slut ur det elände vi alla genomlever just nu. Krya på dig, Mike!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Waxmann

Lördag 16 maj 14:40

Tack Göran.
Visst är det så.Många tar detta för självklart idag,kanske speciellt ungdomen men jag tror det är viktigt att påminna dom hur Sverige en gång i tiden fick sitt välstånd. Håller även med om att en del av vårt välstånd försvunnit,monterats ned.Just nu talas det ju väldigt mycket, av naturliga orsaker, om den bristande äldreomsorgen.
Själv fyller jag ju passionerad i år och har fler sjukdomar,inlåst, och vet väl inte hur detta ska sluta men jag är ändå optimist någonstans.
Jag lever trots allt inte i U.S.A
Allt gott till dig med.
Tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Onsdag 3 juni 01:45


  Detta är min vän Mathieu som jobbar i Virunga Nationalpark som park ranger och han vaktar dom vakcra och godhjärtade östlåglandsgorillorna mot tjuvskyttar. I april i år blev 13 av hans kamrater mördade av hutuer rebeller, som låg och lurpassade ...

Av Waxmann - Måndag 1 juni 10:32

Donald Trump's U.S.A.   En ställd, feg, ynklig, cynisk, rasistisk president går ner i sitt skyddsrum under Vita Huset.   -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Genesee ...

Av Waxmann - Torsdag 28 maj 00:15


  Den 28 maj 1941 förs den polske franciskanermunken Maximilian Kolbe till Auschwitz för att ha hjälpt judiska flyktingar. I lägret erbjuder han sig att byta plats med en man i en grupp som dömts att svälta ihjäl i en bunker. Efter två veckor är K...

Av Waxmann - Tisdag 26 maj 00:15

Släpps på DVD i dag, 26 Maj! Måste införskaffas och ses.

Av Waxmann - Söndag 24 maj 09:47

I dag firar vi nationalparkernas dag och dom är 30 till antalet. Nationalparkerna är ju en gåva för oss som älskar naturen, vildmarken som den är beskaffad, där den får "leva sitt eget liv" utan påverkan av människor.               Det...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskare, sjuk, människa med allt vad det innebär. Jag är också trogen socialdemokrat. Det jag framför på denna blogg är dock privata tankar o åsikter om inget annat anges.

Donera

  

Donera en slant till bloggen om du tycker om den, samtidigt som du hjälper mig. Jag är också sjuk och får inte den hjälp Kalmar kommun skulle kunna ge mig.

Swish till nummer 0721599220.

Tack för din gåva

Jag skriver om

Politik, musik, min vardag, djur, mina tankar om livet och vår framtid och lite mer.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men iblland kan jag vara lite skojfrisk eller något annat.

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se