www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 4 september 2020

Välkommen hem Ola

Av Waxmann - Fredag 4 sept 10:30

  Välkommen hem Ola 

***********************
Idag fick familjen och jag ta ett sista farväl av Ola Magnell när han kom hem till sitt Kalmar.
Vera och fina Ola's systrar Gitta & Elena ville jag skulle läsa en Kaddish vilket jag gjorde då Ola var en stor vän till det judiska folket vilket jag fått erfara många ggr. under våra samtal.
Domkyrkoherde,fina Peter Wänehag förrättade akten och sedan läste jag en text:"Det är så sant som det är sagt".

Texten och ett musikstycke är skrivit av min gamle vän Per-Erik Hallin,som medverkade på Ola's första skivor. Per-Erik ringde mig när Ola så plötsligt lämnade oss och var bestört.Per-Erik skrev detta stycke med Ola i åtanke och ville höra med Ola om han kunde lägga sång på denna låt.Då hade det ännu inte kunnat ske då Per-Erik och Backa-Hans Eriksson spelat in en skiva med den älskade trubaduren Carl Anton.
Då jag fick hela texten och sa spontant till Per-Erik:"Detta är ju Ola",så undrade Per-Erik om jag kanske ville läsa en vers från denna text.Jag talade med Ola's kära Vera och hans systrar Gitta & Elena, som fick höra alla verser och dom ville jag skulle läsa upp alla 4 verser.
Här kan ni nu få läsa vers 2 som jag läste idag för min kära Ola.

Du är saknad Ola och det är fortfarande ofattbart att du bara försvann sådär? Nu har du kommit hem och vilar vid vattnet,Kalmarsund, och vi ska ses Ola, vem vet när.
Du är saknad och fortfarande mycket älskad av alla oss som tyckte så mycket om dig som den du var,men också som musiker och en sann poet som skrev om livet och det du såg,kände, och det kunde vi också alla känna,inte minst idag.
Tack Ola          

 

Ola's sista stora framträdande för den stora svenska publiken.Vilken sång,inlevelse.Jag sa till Ola att du måste ge dig ut nu,jag vet att all vill höra dig och din röst är bättre än någonsin.


 


   

                                            Hej då Ola 


#OlaMagnell #Kalmar

 
 
Ingen bild

Gunilla Jansson Dahlström Dalgränd

Fredag 4 sept 18:16

Så fint. Tack finaste Ola för allt du givit oss i din konst. Vila i frid. Aldrig glömd...alltid älskad och saknad 💞💞💞

 
Ingen bild

gunilla23dahlstrom@hotmail.com

Fredag 4 sept 18:20

Så fint ❤ Tack finaste Ola för allt du givit av din själ och konst. Vila i frid ❤
Aldrig glömd för evigt saknad.......

 
Ingen bild

Michael

Fredag 4 sept 20:24

Ja.
Ola har en plats i mångas hjärtan för alltid.En av musiksveriges finaste poeter.

 
Göran

Göran

Fredag 4 sept 20:46

Jag gillade Ola redan på 70-talet TROTS att jag inte var så förtjust i hans sätt att sjunga på den tiden. De där falsettinslagen som nästan påminde om MA Numminen har jag gärna varit utan. Men senare i livet slipade han ju bort det där och visade ju verkligen vilken sångare han faktiskt var.
För min del var det texterna som fick mig fast. Den allra första riktigt starka var "Ungmön dansar" som jag fortfarande tycker är underbar. Gillar "Sisyfos" också liksom "Du är inte kvinnan" och många fler. Fina minnesord du skrivit om en stor musiker och poet!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Waxmann

Lördag 5 sept 23:15

Tack Göran!
Ja,vi har alla en historia med Ola och den kan skifta men det finns alltid något många tycker om. Själv har jag alltid tyckt Ola borde fått en större plats, ett större erkännande än han fick,
Men att bli profet i sitt eget hemland (Sverige),ja det är inte lätt.Ola's musik kommer dock att leva vidare och hoppas vi kan göra något efter denna hemska pandemi.
Allt gott till dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Måndag 28 sept 10:09

I dag kan man läsa på SVT nyheter- "Nya uppgifter om ett stort hål i skrovet på Estonia, som sjönk för 26 år sedan, kommer fram i en ny dokumentärserie. Sverige, Finland och Estland ska nu gemensamt utvärdera de nya rönen, skriver länderna i ett ge...

Av Waxmann - Fredag 25 sept 23:15

Vad händer på Länsstyrelsen i Kalmar ?

Av Waxmann - Torsdag 24 sept 12:02

Jag tycker att Anders Lindberg idag på Aftonbladet återigen träffat rätt när han i sin ledare varnar för denna antismeit Oscar Sjösted från SD som är en riktigt obehaglig typ. Tack för den Anders _____________________________           ...

Av Waxmann - Onsdag 23 sept 00:30


Den 23 september 2001 grips den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak i Asmara. Han var delägare i tidningen Setit, som publicerade ett upprop om demokratiska reformer och som kritiserat president Afewerki. Isaak har sedan dess suttit fängslad ...

Av Waxmann - Tisdag 15 sept 15:23

   

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat. Jag skriver om mina egna åsikter,tankar om inget annat anges.

Donera

 

Donera gärna en slant till bloggen då den inte är gratis för mig. Jag är också sjuk och får inte den hjälp Kalmar kommun skulle kunna ge mig.

Swisha kan du göra till nummer 0704451886

Tack för ditt bidrag.

Jag skriver om

Politik, musik, djur, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

Walk with me   

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Vilket djur hör du ?

Länkar

Mina ämnen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se