www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 28 juni 2021

En talamansrunda som kan bli lång.

Av Waxmann - Måndag 28 juni 12:22

I dag gav min statsminister Stefan Löfven besked om att det inte blir något extra val. Stefan Löfven har bedömt att det inte vore det bästa för Sverige. Jag är nog benägen att hålla med även om jag vet att många trodde på ett extra val.

För mig är det väldigt tydligt vem som bär ansvaret för den uppkomna parlamentariska situationen. Det är (L) som bara lämnar januarialliansen 1 år innan ordinarie val, man lägger också över allt ansvar på andra. Motiveringen är bland annat att Stefan Löfven och (S) inte vill följa den migrationsöverenskommelse man gjort med M, C, KD, att (S) låtit sig påverkas av (V) "plötsliga" inhopp i dom krav man ställer på (S), nu senast om hur hyressättningen ska regleras eller inte.Sedan tyckte man säkert att det var lämpligt att "haka på" en misstroendeomröstning mot vår statsminister när SD steg fram och såg sin chans.Ett helt obegripligt agerande från (V).

Vad gäller Sveriges migrationspolitik så har färre asylsökande än på många år sökt sig till Sverige och den mera restriktiva hållningen kommer att fortsätta. Delvis måste det vara för att EU måsta ta ett större gemensamt ansvar för flyktingar som kommer in i Europa.

Sedan tycker jag att Sverige misslyckats med integrationen och detta måste Sverige ta tag i.


Givetvis har man tagit första steget från Liberalernas sida för att splittra landet i en tid då vi har en pågående pandemi med nya virusvarianter och där samhället försöker att öppna upp för att få igång Sveriges ekonomi men även många andra samhällsutmaningar.

Moderaterna och KD, med stöd av SD, har nu fått det minsta partiets stöd för att försöka bilda en regering, hur nu det ska gå till ?

Att en majoritet av C väljare helst ser en regeringsbildning, visar att C har kloka medlemmar som förstår vad som är bäst för landet. Mitt eget parti måste ju tala med sina medlemmar, ena alla socialdemokrater, jobba hårdare och mer målmedvetet för att få tillbaka dom som lämnat partiet.

Sedan tycker jag att V indirekta stöd till SD är minst sagt förunderligt ?

(V) vet mycket väl att SD är ett parti som bildades av en känd SS man, Gustaf Ekström,  där också  nazistveteranen Gösta Bergquist var med och startade upp SD. Detta är ju ett faktum som SDD's ledning inte vill tala om men att deras motståndare inte vill kännas vid det förvånar mig.

 


SD har inte någon politik som är bra för Sverige och vår framtid. Den diskurs eller inte som funnits i Sverige som land och i vår riksdag, den har bara gjort den politiska situationen värre.Ett fåtal partier, med mogna partiledare fr.allt S och Stefan Löfven har försökt att hålla ihop landet vilket måste vara det absolut viktigaste för en koalitionsregering.Dom samförståndslösningar som S kunnat skapa tidigare genom historien är nu mindre viktiga för andra partier, vilket är uppenbart, det handlar mer om att snabbt kunna få makten, ta makten och skapa ett Sverige med ännu större splittring. 

Det splittrade Sverige, politiskt, har ökat och inte under pandemin men återigen så är det "gäddan som lurar i vassen" som är orsaken. Gäddan är SD.


Visst hade ett extraval kanske gynnat S om nu L åkt ut, kanske t.o.m KD ur riksdagen men nu har Statsministern gjort sitt val.

Vad som nu sker vet ingen jag kan bara gissa men jag tror dom flesta av oss önskar en snabb talar runda där man, till skillnad från sist, ska hitta en konstellation som kan fungera fram till nästa års ordinarie riksdagsval, och helst vill jag se en S regering som Stefan Löfven kan leda in i en ny valrörelse nästa år 2022, och det kommer ju förmodligen komma igång tidigare än beräknat.

Sveriges parlamentariska demokrati måste nu ha sin gilla gång och jag hoppas bara att vi som är socialdemokrater ska förstå läget och handla därefter. makten är intet ett självändamål och får heller inte så vara för socialdemokratin, om vi inte kan leverera politik. 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Fredag 17 sept 01:45


   En enda mening och den är lång, den innehåller 90 ord, man brukar rekommendera att man använder mellan 10 - 25 ord i en mening, inte mer! ******************* "Att stora företag sponsrar rockmusik handlar inte om välgörenhet eller om att de in...

Av Waxmann - Måndag 13 sept 04:45


Älgjakten i Kalmar län startar 8 oktober 2021–31 januari 2022 men denna fina ungtjur kommer inte att fällas i Kalmar län, dessutom har jag under åren konstaterat att dom friska älgar som finns ex.vis. i Västerbotten saknas i Kalmar län där dom ...

Av Waxmann - Lördag 11 sept 16:09

Det var den 11 september, 2001 och det var eftermiddag i Sverige. Jag var till min f.d. arbetsplats Ölands Djurpark och kom in i byggnaden där ledningen sitter och TV'n stod på och jag frågade ekonomichefen Kenneth vad som händer ? "Ett flygplan ha...

Av Waxmann - Torsdag 9 sept 01:45

I dag är det, den 9 september 1971, på dagen 50 år sedan John Lennon släppte sitt album "Imagine". Titelspåret har ju idag fått en legendarisk status och många har genom åren tyckt att det är vår planets egen nationalsång och jag kan bara hålla m...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat och det är enkelt, bara att hålla sig till sanningen!

Omröstning

Upplever du att pandemin är över ?
 JA
 NEJ

Sök

Jag skriver om

Politik, människor, djur, musik, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

*******************

       

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

How many people ..........


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se