www.waxmann.se

Senaste inläggen

Av Waxmann - Måndag 24 feb 00:59

Skrev igår om Coronaviruset och munskydd och idag är det aktuellt igen.

I går gick också Professor Björn Olsen ut och kritiserade Folkhälsomyndigheten för att inte ta viruset på allvar.Det är främst statsepidemiolog Anders Tegnell som Björn Olsen kritiserar.Tegnell har ju vid flertal tillfällen sagt att viruset är under kontroll! vilket även fått mig att reagera.

Jag känner Björn sedan han jobbade i Umeå och var kollega till mitt ex. och jag har stort förtroende för honom. Tycker givetvis att Björn Olsen har rätt när han säger att bättre att vara förberedd än att inte vara det. Självklart måste vi ta detta på allvar,utan att skrämma upp människor mer än nödvändigt.

       

Av Waxmann - Måndag 24 feb 00:00

Mao Hengfeng

Den 24 februari 2010 arresteras Mao Hengfeng i Shanghai för sitt offentliga stöd till Liu Xiaobo. Hengfeng hade 1988 vägrat genomgå abort av sitt tredje barn, då hon tidigare hade tvillingar, och fängslades för brott mot den kinesiska familjeplaneringslagen. Hon är i dag en av Kinas ledande människorättsaktivister.


 

#kina #diktatur #amnestyinternational

Av Waxmann - Söndag 23 feb 12:13

Jag tycker det är öken att inte kunna stava till göken utan han skriver jöken !

Jag talar om Daniel Braw på Barometern,som är ledarskribent för tidningen.Sedan tycker jag förstås att allt som redaktör Braw skriver i dagens ledare om Stefan Löfven med titeln "Jöken lever på lånad tid" är trams!


M och KD har målat in sig i ett hörn med SD och självfallet vill inte Liberalerna men framför allt inte C stötta en sådan koalition men sedan missar redaktör Braw en anan sak: Vi lever i en tid där tidigare givna konstellationer inte längre är självskrivna eller vad säger redaktören om V och SD tillsammans ? Självklart kan det inte fungera mer än nu för V är missnöjda,precis som SD varit så länge dom suttit i riksdagen med allt och alla. En gång i tiden Daniel Braw ,så var det mesta av Sveriges politik svart eller vit,med vissa nyanser,och valen och det man såg var mycket enklare än den politiska tid vi idag lever i.


Att Barometern,som så ofta genom er chefredaktör Thunström, säger sig vara mot antisemitism, nazism, plötsligt indirekt och direkt talar väl om SD och kan tänka sig dom i en framtida regering visar bara hur vilsen denna dagstidning är eller menar Daniel Braw på fullt allvar att SD ska ingå i en framtida regering med K, M , L, C ? och kanske styra landet ? Hur ska jag annars tolka det Daniel Braw skriver ?


Med SD i en regeringskonstellation där dom kan få många poster,kanske t.o.m statsministerposten då lär vårt land, med eller utan Barometerns välsignelse få stora problem, inte minst trovärdighetsproblem i vår omvärld.Dom 5 svenska nationella minoriteterna i landet kommer få än mindre att säga till om, vi får bara anpassa oss och vara tysta, i bästa fall ! Vi måste få igång det demokratiska samtalet och då duger det inte med ytterligare polariseringar Daniel Braw.


Sedan kan jag bara konstatera med all tydlighet att den politiska obalansen i nyhetsrapporteringen i Kalmar län blivit allt tydligare sedan den andra dagstidningen Östra Småland( sattes i konkurs av Gotha Media.En socialdemokratisk debattör borde få plats i Barometern så att man får lite balans på den politiska rapporteringen och dom ledare som tidningen skriver.

#barometern #politik 

Av Waxmann - Söndag 23 feb 10:19

Ska man ha munskydd på sig i Sverige? och hur rädda ska vi vara för en epidemi i landet ?

Coronaviruset fortsätter att sprida sig och enligt WHO finns det en risk för att det kan sprida sig över hela den afrikanska kontinenten.Tillhör man som jag,riskgruppen, ett efter att ha blivit av med min mjälte så får man välja sina besök,möten på platser där det finns mycket folk. Utan mjälte är immunförsvaret nedsatt ordentligt och med andra sjukdomar i din kropp och starka mediciner, bl.a cancermediciner så är det som det är. Självklart ska vi inte bli hysteriska,det kan få motsatt effekt.


I en artikel så skriver infektionsläkaren Rolf Gustafson:"Det är till exempel viktigare att rätt personer vaccinerar sig mot den vanliga influensan än att vi köper munskydd mot något som inte ens skyddar. Min uppmaning är att du ska lyssna och följa de råd och anvisningar som du får av myndigheter allt eftersom men man att du inte behöver gå och vara orolig."

"Man ska ha respekt för utbrottet men samtidigt vara medveten om att vi varje år drabbas av influensautbrott med följden att upp till 4 000 personer dör i förtid, det har vi lärt oss att leva med. Det tragiska är att medan vi tömmer apoteken på munskydd som inte fungerar av rädsla för ett virus som inte har spridit sig i vårt samhälle visar siffror att bara hälften av de som tillhör riskgrupperna går och vaccinerar sig mot den årliga  influensa som man kan vaccinera sig emot. Det mänskliga beteendet är motsägelsefullt, det är mycket oro och ängslan som styr.

Man ska absolut inte blunda för det som sker och pågår men vi ska inte heller oroa oss i onödan."

 

Ok! 4000 personer dör varje år i vårt land i förtid på grund av influensautbrotten som alltid kommer 1g/året som ett brev på posten.Eftersom mitt immunförsvar mer eller mindre är satt ur spel så använder jag nog munskydd ändå,men hade jag inte haft mina sjukdomar och ätit den mängd mediciner jag gör,som sätter ut det lilla försvar min kropp har, så hade jag följt dr Gustafson's råd.

 

#coronaviruset #pandemi

Av Waxmann - Lördag 22 feb 14:05

Denna bild har förföljt mig så länge jag kan minnas!

En Mor som desperat försöker att undkomma, springa undan, bort från något hon känner kommer att skada,döda henne och det älskade barn hon hårt greppar i sin famn. Det tycks som att barnet känner av moderns rädsla och instinktivt trycker sin kropp allt närmare henne. Medan modern försöker undkomma så stiger röken från krematorierna i bakgrunden.Hon förstår att hon inte ska vara där med sitt barn och vad tänker hon ? Vad hände ? Vad bar denna kvinna och barn för namn ?.Jag kan bara ana och det gör mig så ledsen, arg och detta får aldrig upprepas, detta folkmord, därför visar och berättar jag.

Denna Mor är en av alla mödrar som tvingades in i gaskammaren med piskor och slag och som sedan kallblodigt mördades. 

 


Av Waxmann - Lördag 22 feb 00:15

Sophie Scholl

Den 22 februari 1943 avrättas den 21-åriga Sophie Scholl med giljotin av Gestapo. Tillsammans med sin bror Hans har hon grundat den antinazistiska motståndsgruppen Vita rosen, som delat ut flygblad vid universitetet i München.

När denna bok gavs ut i början på 80-talet köpte jag den och det var en stark upplevelse att läsa om denna flickas livsöde.

Den vedervärdige och fruktansvärda "folkets domare" Roland Freisler dömde Sophie Scholl till döden genom halshuggning, giljotinen,då var Sophie 21 år gammal.
Denna otäcka människa,som älskade att kränka,skymfa sina offer i domstolen, fick själv en bomb i huvudet när han satt i sin "folkets domstol" då en bomb träffade domstolsbyggnaden mitt i prick och pulveriserade denna ondskans man, i februari 1945.
En bok som jag tycker alla ska läsa och fick jag bestämma bara för en dag i Sverige så skulle den ingå i högstadiet som en obligatorisk bok.


       

Av Waxmann - Onsdag 19 feb 00:15

Karen Silkwood

Den 19 februari 1946 föds Karen Silkwood. Som fackligt aktiv vid en kärnbränslefabrik i Oklahoma protesterar hon 1974 mot bristande säkerhet. Senare visar det sig att hon förgiftats av plutonium. Under mystiska omständigheter dör hon i en bilolycka på väg till ett möte med en reporter från New York Times.


 

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskare, sjuk, människa med allt vad det innebär. Jag är också trogen socialdemokrat. Det jag framför på denna blogg är dock privata tankar o åsikter om inget annat anges.

Donera

  

Donera en slant till bloggen om du tycker om den,samtidigt som du hjälper mig.

Swish till nummer 0721599220.

Tack för din gåva

Jag skriver om

Politik, musik, min vardag, djur, mina tankar om livet och vår framtid och lite mer.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men iblland kan jag vara lite skojfrisk eller något annat.

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

Besöksstatistik

Besökare från land ?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se