www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 28 februari 2021

Olof Palme

Av Waxmann - Söndag 28 feb 08:47

 

I dag tänker jag på Olof Palme,som jag fortfarande kan sakna sedan den dagen 28 februari 1986 då vår statsminister mördades.Ett sår som jag aldrig tror kommer att läka.

Funderar givetvis på hur Olof hade hanterat dagens politiska situation i Sverige. I dina bästa dagar hade du gjort skillnad i dagens politik i vårt avlånga land.
 
 
Göran

Göran

Söndag 28 feb 10:21

Sverige hade förmodligen sett ganska annorlunda ut om inte det mordet skett. Det hände något med landet då som startade högervridningen på allvar. Därmed inte sagt att inte SD kunnat gro fram lika starkt ändå för man ska väl också komma ihåg att OM han fått leva vidare hade han varit 93 år idag och knappast haft så mycket med politiken att göra längre.
Och man ska också komma ihåg att omfördelningen av samhällets resurser faktiskt startade på allvar ungefär fem år innan mordet. 1981 var skillnaden som minst när det gäller fördelningen av BNP mellan rika och fattiga. Sen dess har klyftorna bara ökat och skillnaden idag i procent är ungefär som i början av 30-talet. Tack och lov har ju nationen som helhet blivit mycket rikare så de fattigaste idag är inte lika fattiga som på 30-talet. Men de rikaste är ofantligt mycket rikare... (Se gärna dokumentären "Dokument inifrån - Lönesänkarna" om den finns kvar på SVT-play)

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Waxmann

Söndag 28 feb 11:47

Visst är det så och tiden då min statsminister Olof Palme var verksam var en annan tid.Min tro gör ändå att jag vill tro tt han kunnat uträtta mycket gott idag men det hadlar också om att ha goda kollegor och mogna statssekreterare som jobbar intill våra statsråd.Jag menar at många av våra statssekreterare i dag är en postmodern variant av yuppisarna från 80-talet. Karriär ungdomar utan någon historia och kunskap om dom gamla klassiska grundvärderingarna inom socialdemokratin,både bland ledarna inom partiet och medlemmarna. Jag lyckades få hit filmen "Godheten" av Stefan Jarl till Kalmar och i samband med det bjöd jag in alla partirepresentanter,kyrkan,socialtjänsten m.fl men intresset var oerhört svagt,trots att den kände professorn Philip Lalander kom till Kalmar från Lund och talade innan filmen,jag bjöd på fika i biosalongen etc.
Filmen var stark och Tommy Bergren var 75 år när filmen spelades in men han gör sin roll,som Tommy Berggren, väldigt bra.

 
Ingen bild

Ingemar E L Göransson

Söndag 28 feb 12:41

Utan tvivel. Det saknades en stark ideologi efter Palme inom socialdemokratin. Det gav de nyliberala krafterna vind i seglen. Sedan var partiet som förlamat av chocken liksom stora delar av samhället

Waxmann

Söndag 28 feb 12:45

Jag håller med dig och mycket av det dåliga kom absolut med Göran Persson,som vände arbetarklassen och dom arbetslösa ryggen.

 
Ingen bild

Clas T

Måndag 1 mars 13:43

Skriv mer Mike trots det dom gjort mot dig i vårt parti Kalmar.

Waxmann

Måndag 1 mars 14:42

Hej
Du känner ju mig sen Umeå tiden och vet att jag alltid varit engagerad i olika samhällsfrågor men i Kalmar gick det inte.
Jag anser inte dom gjort något mer än att man varit ointresserad av mig och det engagemang jag velat lägga på partiet och främst har det att göra med fler av dom som styr i partiet direkt och indirekt.En del vågar inte stå upp för dom ideal som ändå partiet ska verka för,inte minst vad gäller medlemmarna och deras länk till olika ledarskap inom partiet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Tisdag 11 maj 10:10


Dom som iscensatte detta våld är Hamas anhängare som är kommenderade dit för att starta ett våldsamt upplopp för att det ska eskalera!   Har då inte Israel rätt att försvara sig ? Självklart,dessutom: Dessa män representerar inte palestinierna ut...

Av Waxmann - Tisdag 11 maj 01:15

En låt som är tidlös i ordets rätta bemärkelse !när denna går hemma är det näst intill omöjligt at sitta,stå stil.LP'n "Toto4" är den LP som sålt mest av alla deras album. Själv hörde jag Toto första gången 1978 när debutalbumet kom.En djup kärleksaf...

Av Waxmann - Måndag 10 maj 21:57

2021-05-10 ,21:57  19,3°

Av Waxmann - Söndag 9 maj 00:15


Landet Israel har lyckats bättre än något annat land när det gäller att bromsa Covid-19. Israel är till ytan något mindre än Dalarna,men har nästan lika många invånare som Sverige så man bor och lever mycket tätare än vi gör i Sverige! Ändå har m...

Av Waxmann - Fredag 7 maj 00:15

  Kriget tog slut i Europa 7 Maj, 1945.I Stockholm och på Kungsgatan jublade man hej vilt och konfetti flög som fjärilar i luften.  ********************* Hitlers General Jodl skrev under en villkorslös kapitulation. Adolf Hitler själv var så...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat och det är enkelt, bara att hålla sig till sanningen!

Jag skriver om

Politik, musik, djur, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

*******************

       

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

How many people ..........


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se