www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 14 mars 2021

Socialdemokraterna i Kalmar har en resa att göra men det är bråttom för valet står runt hörnet!

Av Waxmann - Söndag 14 mars 12:31

Detta är inte vad socialdemokratin står för!

Detta är det bästa exemplet på hur man inte får agera som socialdemokrat i en maktposition över andra människors väl, ve.
Jag talar om vår ordf. i socialnämnden.
Jag talar också om den tystnadskultur som finns och som alla män,och vissa kvinnor,vägrar att se och tala högt om.
*********************************************
För övrigt måste dom som leder partiet i Kalmar,inte minst ordf. i alla nämnder vi besitter,lära sig vad demokrati och socialdemokratiskt ledarskap står för.
Socialdemokraterna i Kalmar måste lyfta,ifrågasätta ledarskapsrollen inom partiet i Kalmar.
Att jag sedan blivit ifrågasatt och illa behandlad av min egen lokalförening är förstås mindre roligt när man arrangerat bjudit in soc.förvaltningen,kyrkan m.fl och hade ett väl genomtänkt förslag,som man inte ville ta i.
det handlar bl.a om den blåögdhet som råder hos kommunledningen,mina partikollegor när det gäller vapenbrotten,som finns och ökar,precis som våldet,drogförsäljningen,den misslyckade integrationen,som bl.a debatten om det s.k Bananhuset på Oxhagen visar med all tydlighet! Där har mitt parti inte fattat någonting och defenitivt inte han som gått ut så aggresivt mot sina politiska motståndare.
___________________________________________________
I dag har jag mailat till Anders Henriksson,andre vice ordf. i SKR, distriktsordf. i socialdemokraterna, ordf. i Kalmar FF, att jag lämnar mitt engagemang och att jag hädanefter kommer att vara betalande medlem på grund av hur medlemmar blivit behandlade,även undertecknad, och hur man håller ordf. i socialnämnden bakom ryggen efter att han begått ett lagbrott,åtminstone som jag ser det. Socialdemokraternas styrelse i Kalmar har beslutat när detta uppdagades att man har fullt förtroende för ordf. i socialnämnden.
 
Att distriktsordföranden Anders Henriksson inte agerat tycker jag är helt fel och anmärkningsvärt.Johan Persson,som ordf. i kommunstyrelsen,kommunalråd, har ju direkt,indirekt en position som säkert gör att dom båda undviker att reda ut uppkomna liknande situationer. Distriktsordf. Henriksson vet också att JP är mycket uppskattad inom rikspolitiken men även av statsminister Stefan Löfven,som vid flera tillfällen försökt få JP att lämna Kalmar för en statsrådspost.Trots detta så går JP ut och ger Holmberg fullt förtroende och tycker "Vi får lära av utredningen och vad den kommer fram till". Att lära sig vad som är rätt och fel avseende sekretess och tystnadsplikt inom socialtjänsten är inget man "ska lära sig" under tiden man sitter som ordförande i en socialnämnd.Det är något man måste kunna,lära sig innan man sitter som ordförande. Nu sitter han på sin 3 mandatperiod som ordförande och har också gått en kurs med ledamöterna om detta så JP borde förstått att Holmberg måste veta vad sekretessen innebär,detta ska man inte "lära sig efter en utredning".
 
    
Jag har tidigare uppmanat alla ordf. i nämnderna och andra vid ett årsmöte,att följa den "Ledarskapside" som partiet gav ut,men man har visat ett totalt ointresse! Jag delade också ut dessa 2 A4 sidor vid årsmötet efter att man skickat det till mig från partikansliet på Sveavägen.
I den kan man läsa hur man bör verka och vara i en ledarroll inom socialdemokratin oavsett vilken roll man har inom partiet.
 
    Pandemin har satt stopp för rättegången men fler anmälningar från DHR och andra har gjorts så en rättegång kommer att hållas så snart det är möjligt.
När man som ordf. i sin 3 mandatperiod,inte vet vad sekretess & tystnadsplikt innebär inom socialtjänsten,ja,då är det så illa det kan bli.
 
Vad tror du hade hänt en socialsekreterare på Kalmar kommun,som brutit mot tystnadsplikten och sekretessen,som gått ut med något på sociala medier, som lyder under tystnadsplikten o sekretessen ? En ordförande i socialnämnden står ju över socialsekreteraren men jag är övertygad om att den Soc.sekreteraren hade blivit mer än skarpt varnad,kanske fått sparken eller blivit omplacerad.
Jag har också blivit informerad om att ordf. och alla ledamöter i socialnämnden fått gå en dagkurs om sekretess & tystnadsplikt inom socialtjänsten, och den ska ha varit innan det som sen hände.
Om du sedan går ut på sociala medier och angriper en ung man(21 år) i rullstol och lämnar ut sekretessbelagda uppgifter om denne man,ja,då ska du givetvis stiga åt sidan under utredningens gång,men:Över lagen står varken du eller kommunledningen,styrelsen och att du själv inte inser vad som är rätt och fel är ju skrämmande.
 
Detta kan jag som socialdemokrat, socionom inte acceptera.Jag var med och startade upp lokalföreningen av Svensk Socialpolitisk Förening i Umeå i maj 1995 och har också varit engagerad i etiska frågor som berör socialtjänsten och det som nu hänt i Kalmar och hur socialtjänsten utvecklats till en repressiv myndighet kan jag inte ställa upp på.
 
När sedan 14 socialsekreterare går ut i tidningen och stödjer sin ordförande i socialnämnden,då har socialsekreterarna överstigit alla befogenheter, gränser som finns och vad som är tillåtet i ett sådant ärende. Dessa 14 socionomer på socialförvaltningen i Kalmar borde givetvis blivit inkallade av socialchefen men hon är säkert rädd för att uttala sig,indirekt,mot sin ordf. i nämnden. Men jag blev ändå väldigt förvånad över den tystnad från socialchefen där hon borde gått ut och bett om ursäkt för vad socialsekreterarna gjorde i ett ärende där utgången ännu inte var klar.
 
PS:Sedan tror jag visst att Roger Holmberg som socialdemokrat gjort mycket bra för partiet och dina kunskaper/erfarenheter ska givetvis kunna nyttjas för framtiden i ett annat sammanhang men det som nu hänt när du brutit mot tystnadsplikten/sekretessen inom socialtjänsten men även socialförvaltningens utveckling på många områden,gör att jag tappat förtroendet för dig som ordf. i socialnämnden. Att styra en socialförvaltning som mer och mer jobbar repressivt är inte vad socialsekreterare och en socialförvaltning ska verka för. Min gode vän Bengt Börjesson, rektor på socialhögskolan, professor i socialt arbete m.m jobbade i många år för att man skulle ha antagningsintervjuer på socionom utbildningen i Sverige , precis som polis och prästyrket har,just för att få rätt personer till detta yrke som borde vara ett kall men som i många avseenden gått åt andra hållet.
 
           
Den tystnadskultur som råder inom mitt parti i Kalmar är skrämmande och det ser uppenbarligen inte vår partiledning i Kalmar. Många medlemmar har lämnat och dom som är kvar väljer att "hålla med om allt" och gör man inte det så är man tyst!
Nu blir jag endast betalande medlem hädanefter och frifräsare där jag kan tycka,skriva i stort sett vad jag vill på min blogg.Visst finns det mycket mer att berätta och säga men jag vill koncentrera mig på mina sjukdomar nu och göra sådant som inte stjäl energi från mig.
 
Men visst kändes det olustigt när en partisekreterare,ombudsman Linus Hellman, står framför mig i partilokalen och skriker högt:"Håll käften". Det enda jag gjort är att jag lämnat fler fina böcker till partilokalen om våra partiledare m.m Det fel jag begick var att jag "inte hade bokat tid" för att komma dit? Partilokalen är för medlemmarna öppen och bör så vara,den ska man kunna slinka in i och ta en kopp kaffe,snacka lite m.m men inte enligt fullmäktigeledamoten, ombudsmannen,politiske sekreteraren Linus Hellman.Gäller något annat så har jag missuppfattat lokalen's öppenhet och då bör man gå ut och tala om för medlemmarna att man inte får komma dit utan bokad tid.Gör man det ändå ska du vara förberedd på att Linus Hellman ber dig "hålla käften".
Nyopererad,2 veckor tidigare för en godartad tumör i huvudet,en vilande blodcancer,nervsjukdomen polyneuropati,akalasi,diabetes,m.fl. sjukdomar och en 10 timmar operation som väntar,svårt att gå,hålla balansen,ja då blir jag chockad över denna hänsynslöshet och total empatilöshet. Denna människa har från dag ett varit dålig för partiet och borde aldrig fått denna tjänst. Du borde skämmas så in i vassen,men även den människa som tillsatte honom.
 
Jag har också hört antisemitiska uttalanden från medlemmar i partiet och det har förstås gjort mig arg,ledsen,besviken, men om detta har jag hållit tyst.
Jag tycker med att Östra Småland, som startade upp till min stora glädje,borde öppna upp till en viss del.Många fattigpensionärer har inte råd att prenumerera.Att man sedan tagit till sig en ung kvinnlig ledarskribent som är intetsägande och omogen i sina ledarartiklar känns ju helt galet när vi har så många andra duktiga kvinnliga och manliga skribenter.Undrar hur Peter Akinder tänkt ?
 
 
 
Ingen bild

Ingvar E

Måndag 15 mars 16:45

Bra skrivet Mike.Förstår hur du känner och som du vet har jag lämnat partiet helt,även som medlem,efter dryga 30 års fackligt arbete. Partiet har ju ingen kontakt med sina medlemmar längre och fortsätter sin vandring åt höger.

Waxmann

Torsdag 18 mars 12:05

Vet inte om jag riktigt håller med dig men en resa har partiet att göra och tiden är kort.
Allt gott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Tisdag 11 maj 10:10


Dom som iscensatte detta våld är Hamas anhängare som är kommenderade dit för att starta ett våldsamt upplopp för att det ska eskalera!   Har då inte Israel rätt att försvara sig ? Självklart,dessutom: Dessa män representerar inte palestinierna ut...

Av Waxmann - Tisdag 11 maj 01:15

En låt som är tidlös i ordets rätta bemärkelse !när denna går hemma är det näst intill omöjligt at sitta,stå stil.LP'n "Toto4" är den LP som sålt mest av alla deras album. Själv hörde jag Toto första gången 1978 när debutalbumet kom.En djup kärleksaf...

Av Waxmann - Måndag 10 maj 21:57

2021-05-10 ,21:57  19,3°

Av Waxmann - Söndag 9 maj 00:15


Landet Israel har lyckats bättre än något annat land när det gäller att bromsa Covid-19. Israel är till ytan något mindre än Dalarna,men har nästan lika många invånare som Sverige så man bor och lever mycket tätare än vi gör i Sverige! Ändå har m...

Av Waxmann - Fredag 7 maj 00:15

  Kriget tog slut i Europa 7 Maj, 1945.I Stockholm och på Kungsgatan jublade man hej vilt och konfetti flög som fjärilar i luften.  ********************* Hitlers General Jodl skrev under en villkorslös kapitulation. Adolf Hitler själv var så...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat och det är enkelt, bara att hålla sig till sanningen!

Jag skriver om

Politik, musik, djur, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

*******************

       

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

How many people ..........


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se