www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 15 mars 2021

Vill Malmö verkligen stoppa antisemitismen och attackerna mot stadens judar ?

Av Waxmann - Måndag 15 mars 12:42

Detta är en del av antisemitismen i Malmö.
Brandbomer har kastats mot det judiska kapellet i Malmö.
"Död åt judar i Malmö"
”Hitler borde ha utrotat er alla” och ”varför släcktes gaskamrarna?”.
"Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna."
"judarna ska komma ihåg att Muhammeds armé kommer att återvända".
"Jag vågar inte bära kippa eller gå ut med mitt efternamn".
 
Själv är jag orolig här i Kalmar och vågar varken bära kippa,davidstjärna m.m
 
Jag tycker återigen att Malmö stad inte är värdiga att stå som värd för Internationellt Forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism som ska hållas i Malmö 13-14 oktober 2021. Antisemitismen i Malmö fortsätter att gro och jag tycker det är mer än uppenbart att ansvarig kommunledning,med kommunstyrelsens ordf. Katrin Stjernfeldt Jammeh i spetsen inte gjort någonting radikalt för att situationen för Malmö's judar ska bli bättre.
När sedan Malmö sedan tidigare visat en uppenbar besvikelse över att judiska Förintelsemuseum inte placeras i Malmö utan i vår huvudstad blir jag bestört! Argumenten orkar jag inte ta upp här, dom är så dåligt underbyggda så det finns ingen som helst substans i det.
Dock finns det antisemitism i Malmö hos flera grupper även om dom mest hotfulla kommer från islamister.
 
Hur tänker kommunstyrelsens ordf/kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh. Bara detta uttalande räckte för mig för att hon diskvalificerade Malmö's möjligheter till detta museum.
"Stockholm har redan Judiska museet och Forum för levande histora. Vi saknar detta helt i Malmö och vi behöver verkligen ett Förintelsemuseum i vår stad", säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande i kommunstyrelsen i Malmö.
Detta är ingen lek,en nöjesattraktion där den som slår hårdast på trumman är bäst och får det han vill !
Det handlar om att judar vill vårda, vörda minnet av våra mördade släktingar och vårt folk 🙏
 
         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Fredag 30 juli 12:43

Ett besök till Öland och havet gör mig alltid gott.Den friska havsluften och vyerna stärker. I går var himlen extra dramatisk och molnen kan vara fascinerande och här en del av bilderna från i går. ************************************* ********...

Av Waxmann - Torsdag 29 juli 13:30

Att människan håller på att förverka alla resurser som finns på vår vackra planet är fruktansvärt.  När jag läser att Moder Jord's resurser för i år är förbrukade så är det ju inte oroande, utan hemskt. Kan inte låta bli och tänka på den f.d. uts...

Av Waxmann - Torsdag 29 juli 11:27

Den 19 Juni blev det ambulans och en akutoperation på Kalmar länssjukhus och drygt 1 månad senare var det dags igen. Slapp dock en operation men ack så ont jag hade. ********************************* 24 Juli Akutambulans Prio 1 med blåljus, sir...

Av Waxmann - Torsdag 22 juli 09:14

Det som hände på Utöya för, idag på dagen, 10 år sedan kan hända igen. Högerfascism, nationalism lever än och i Sverige har vi ett högerextremt parti som i grunden har många åsikter som påminner om dom fascistiska ideer som gjorde en norsk man till e...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat och det är enkelt, bara att hålla sig till sanningen!

Omröstning

Bör Ebba Busch lämna partiledarposten efter att hon blivit åtalad för ett grovt brott ?
 Ja
 Nej

Jag skriver om

Politik, människor, djur, musik, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

*******************

       

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

How many people ..........

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se