www.waxmann.se

Direktlänk till inlägg 28 april 2021

Claes Dieden 1942 - 2021

Av Waxmann - Onsdag 28 april 09:36

En fin svensk artist och sångare har gått ur tiden. Da Doo Ron Ron var ju Claes största hit men han skrev många bra poplåtar,inte minst skrev han en hel del låtar tillsammans med Bengt Palmers.

Science Poption var ju en bra grupp där Claes var med,ibland underskattad som grupp,tycker jag.

 

Det många inte vet om Claes är att  utan Claes insatts i nattradion, 1971 ,hade inte almarna i Kungsträdgården funnits kvar! Det var Claes upprop på natten som fick ut folk för att skydda almarna mot motorsågarna´och dom står kvar än idag,trots ärren man kan se.

Jodå,jag var där med några kompisar i maj 1971, och gjorde vad jag kunde,trots att jag minns att polisen hade fler polishundar på plats som skällde på oss alla.

  Almarna i Kungsan, Maj 1971.Tack Claes   

 
 
wiper

wiper

Onsdag 28 april 13:56

Den låten kom jag väl ihåg. Vad tråkigt att han gått bort. Detta med almarna såg jag på tv när jag var ung. Fast jag visste inte att han var med och protesterade så nu fick man lite historik. Ser att du själv var där också. Bengt Palmers kom jag också ihåg och skall googla på honom

Ha en fin onsdag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Waxmann

Onsdag 28 april 19:50

Ja,Bengt förknippar ju många med nallebjörnen Björn Skifs,dom samarbetade ju i väldigt många år på den legendariska EMI studion som låg vid Skärmabrink.I dag ägs och drivs ju denna legendariska studion av Anders Bagge.Studion öppnade 1969 och är idag faktiskt hotad vad jag hört. Här har du några av dom artister som spelat in där och det är inte vilka som helst!
Abba
After Dark
Ainbusk
Alexander Bard
Amy Diamond
Anders Berglund
Anders Lundin
Anna Book
Anni-Frid Lyngstad
Beyoncé
Björn Skifs
Bo Kaspers Orkester
Bo Sundström
Boppers
Britney Spears
Cajsa Stina Åkerström
Cat Stevens
Charlotte Perrelli
Claes af Geijerstam
Cornelis Vreeswijk
Efva Attling
Eldkvarn
Eric Gadd
Eric Saade
Eva Dahlgren
Evert Taube
Georg Riedel
Gyllene Tider
Hasse och Tage
Jennifer Lopez
Jessica Folcker
Jerry Williams
Lady Gaga
The Latin Kings
Lena Philipsson
Lill Lindfors
Lill-Babs
Lisa Ekdahl
Magnus Uggla
Marie Fredriksson
Markoolio
Monica Zetterlund
Niklas Strömstedt
Nordman
Orup
Owe Thörnqvist
Peter Jöback
Petter
Pugh Rogefeldt
Robert Broberg
Robert Wells
Robyn
Roxette
Sanna Nielsen
Svante Thuresson
Sven-Bertil Taube
Sven-Ingvars
Thomas Di Leva
Thore Skogman
Thorleifs
Joakim Thåström
Tommy Körberg
Ulf Lundell

Well become

 
Göran

Göran

Onsdag 28 april 18:48

Oj! DEN hade jag glömt. Faller väl under kategorin "One hit wonder", tror jag. Kan inte påminna mig att jag nånsin hörde talas om honom efter den låten. T.o.m mer osynlig än Eleonore Bodel som väl ändå hade 3-4 låtar på listorna innan hon försvann till Norrland. Tror hon drev hotell i Nordmaling eller liknande sen. Pensionär idag dock.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Waxmann

Onsdag 28 april 19:43

Hej Göran.
Njaa,jag tycker nog han gjorde fler bra låtar och en del också egenkomponerade med Bengt Palmers som medkompositör.Lyssna på ex.vis If "You Loved Me" från 1968 eller "If you loved me",en låt som låter som mycket av den bästa amerik/engelska popen från andra halvan av 60-talet,det finns fler låtar så du får kanske börja lyssna lite! Finns en hel del på tuben.
Allt gott

 
Göran

Göran

Onsdag 28 april 22:03

Ok. Dålig faktakoll av mig. Men jag nöjde mig väl med vad min egen hjärna hade att berätta...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Waxmann

Torsdag 29 april 12:33

Så kan det vara ibland Göran.
Allt gott till dig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Waxmann - Fredag 30 juli 12:43

Ett besök till Öland och havet gör mig alltid gott.Den friska havsluften och vyerna stärker. I går var himlen extra dramatisk och molnen kan vara fascinerande och här en del av bilderna från i går. ************************************* ********...

Av Waxmann - Torsdag 29 juli 13:30

Att människan håller på att förverka alla resurser som finns på vår vackra planet är fruktansvärt.  När jag läser att Moder Jord's resurser för i år är förbrukade så är det ju inte oroande, utan hemskt. Kan inte låta bli och tänka på den f.d. uts...

Av Waxmann - Torsdag 29 juli 11:27

Den 19 Juni blev det ambulans och en akutoperation på Kalmar länssjukhus och drygt 1 månad senare var det dags igen. Slapp dock en operation men ack så ont jag hade. ********************************* 24 Juli Akutambulans Prio 1 med blåljus, sir...

Av Waxmann - Torsdag 22 juli 09:14

Det som hände på Utöya för, idag på dagen, 10 år sedan kan hända igen. Högerfascism, nationalism lever än och i Sverige har vi ett högerextremt parti som i grunden har många åsikter som påminner om dom fascistiska ideer som gjorde en norsk man till e...

Presentation


Pappa, musiker, feminist, busschaufför, socionom, elefantskötare, älskar fjäll, vatten, vildmark, pugilist, älskare, människa med allt vad det innebär. Jag är trogen demokratisk socialdemokrat och det är enkelt, bara att hålla sig till sanningen!

Omröstning

Bör Ebba Busch lämna partiledarposten efter att hon blivit åtalad för ett grovt brott ?
 Ja
 Nej

Jag skriver om

Politik, människor, djur, musik, natur, min vardag, mina tankar om livet och vår framtid och lite till.

--------------------------

Seriös? Ja, oftast, men ibland kan jag vara lite stollig eller något annat.

*******************

       

Kommentarer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.Skriv under med ditt riktiga namn om du vill få din kommentar godkänd.

rss

Sök

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

Mina ämnen

How many people ..........

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se